Clubtraining

Iedereen wil graag beter worden in golf, maar hoe? Golfers zeggen dat je zult moeten trainen om beter te worden in golf. Dit geldt ook voor een pianist die beter wil kunnen pianospelen. Ook hij/zij zal achter de piano moeten gaan zitten en oefenen. Toch werkt het niet zo eenvoudig als dat het klinkt. Achter de piano gaan zitten en toetsen indrukken zorgt nog niet dat je daadwerkelijk kan spelen. Het helpt je een gevoel te krijgen voor de toetsen en soms klinkt het niet eens zo gek, maar om écht piano te kunnen spelen, zul je gericht moeten trainen/oefenen. Om dit te doen, zijn er een paar belangrijke dingen nodig:

  1. Duidelijke oefeningen die uitdagend maar haalbaar zijn.
  2. Geduld! Een nieuwe vaardigheid leren kost tijd. Dit geldt ook zeker voor golf.  Een vaardigheid beheersen moet je verdienen. Een rechte bal kunnen slaan komt niet vanzelf.
  3. LOL! Als het oefenen niet leuk is, haak je af. Heb je plezier in de uitdaging, dan zit je goed.
  4. Nieuwsgierigheid! Een mooi voorbeeld is Tiger Woods. Toen Tiger nog een kind was werd hij constant uitgedaagd met golf door zijn vader en coach. Het unieke aan Tiger was dat hij na het behalen van de uitdaging altijd op zoek was naar extra mogelijkheden om dezelfde uitdaging te kunnen halen. Voorbeeld: Standaard chip over een bunker naar de vlag. Maar kan dat ook met een andere club? Of in een andere stand? Een andere balpositie? etc. Dit deed hij uit zichzelf, niet in opdracht van.

Eén van de belangrijke ingrediënten voor een sportiever karakter van de vereniging is Clubtraining. Samen trainen, op vaste tijden, met uitdagende oefeningen, gericht op het verbeteren van de spelvaardigheid. Want wie wil er nou niet beter worden in golf?

Het bovenstaande voorbeeld van Tiger geeft duidelijk aan wat training is. Training is bedoeld om de vaardigheden van de golfer uit te dagen en te verbeteren. Er komt nauwelijks een technische analyse aan te pas. Dit is de uitdaging, dit zijn de variaties.

Par 3 pakket: 5 uur

Heb je weinig tijd en/of niet de behoefte om veel trainingen te volgen, maar lijkt het je wel leuk om iets beter te worden in golf? Dan is dit pakket iets voor jou!

In dit pakket zal er aandacht zijn voor de volgende drie onderdelen, namelijk putten, swing en driver.

Bij putten zullen we kijken naar snelheid en richting. Het doel is uiteraard om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen dus houden we ons bezig met de volgende vragen: Hoe raak je de bal op het clubblad? Hoe staat het clubblad op het moment van raken? Kunnen we de bal in de juiste richting laten starten? Hoe genereer je een constante snelheid? Oefeningen om meer korte putts te maken en zorgen dat je de lange putts dichter bij de hole krijgt.

Bij de swing gaan we kijken of we meer stabiliteit en controle kunnen ontwikkelingen. Kunnen we de bal meer laten vliegen zoals we van tevoren bedacht hebben? Nog steeds de bal die naar rechts buigt? Daar gaan we zeker wat aan doen. Krijgen we meer controle over de swing? Dan zal dit zeker ook haar voordelen hebben bij het slaan van de driver. We weten allemaal dat het slaan van een goede drive niet alleen leuk is om te doen, het maakt het scoren een stuk eenvoudiger.

Par 4 en birdie pakket: 10 uur

Lijkt het je leuk om je golfspel naar een hoger niveau te tillen en wil je nu eindelijk wat serieuzer met je spel aan de slag? Of merk je juist dat je iets achteruitgaat en dat dit niet ten goede komt van jouw spelplezier? Dan is het Par 4 en Birdie pakket iets voor jou!

In dit pakket zullen we ons bezig houden met dezelfde onderdelen als bij het Par 3 pakket, maar als extra kijken we ook naar het chippen en de bunker. Per onderdeel zullen we 2x uur training inplannen, zodat we grondiger te werk kunnen gaan.

Bij chippen zal de aandacht liggen op het goed kunnen raken van de bal, de juiste afstand in leren schatten en welke club gebruik je wanneer? Word je niet blij van een bal die over de bunker heen moet of ligt er een vijver op de loer? Tijdens deze trainingen oefenen ook dit soort slagen om bijna zorgeloos de baan door te kunnen. Ook zullen we voor de gevorderde golfer kijken naar een uitbreiding van het slagenarsenaal. Dus naast een standaard chip, ook een flopshot en/of een lage spinbal.

En dan hebben we de bunker. Voor sommige golfers is dit een koud kunstje, maar voor de meesten is dit een grote ergernis. Hoe krijgen we de bal in ieder geval uit de bunker (zonder de bal eruit te gooien) en wellicht kunnen we ook kijken of je bewust verschillende afstanden kan slaan uit de bunker?  Voor de golfers die het een koud kunstje vinden zullen wij voldoende oefeningen uitzetten om jouw vaardigheid nog meer te ontwikkelen en wie weet word jij wel de bunkerspecialist van de vereniging?

Par 5 en Eagle pakket: 20 uur

Dit pakket is zeer geschikt voor de golfers die fanatiek met hun spel bezig zijn en er graag nog meer uit willen halen. Elke week in de winter of om de week het hele jaar door. Deze structuur alleen al zorgt voor beter golfspel. Een ideaal pakket om bijna alle facetten van jouw golfspel te verbeteren en zo flink te investeren in jouw spelplezier.

In dit pakket zullen wij dezelfde onderdelen behandelen als in het Par-4 en Birdie pakket, maar daarnaast kijken we ook naar moeilijke liggingen en Course management. Ook zullen we minimaal 3 uur besteden per onderdeel.

Moeilijke liggingen zorgen niet alleen voor frustratie, maar kunnen jouw goede ronden om zeep helpen. Denk bij moeilijke liggingen aan hoge rough, diepe bunkers, de bal tussen de bomen, golfen in de wind, etc. We zullen verschillende situaties in de baan opzoeken en hier oefeningen bij geven die ervoor zorgen dat je een expert wordt!

Course management is een onderdeel waar niet veel golfers zich mee bezig houden, maar waar veel winst te halen valt. Denk bij Course management aan clubkeuze en naar welke kant van de green wil je de bal slaan?  Daarnaast zullen we aandacht besteden aan het lezen van de green en percentage golf. Dit betekent dat je leert golfen op een manier waarbij de kans op goed resultaat groter wordt.

Albastross pakket: 40 uur

En wil je nu echt alles uit je spel halen en heb je tijd en zin om elke week te trainen? Dan is er het Albatross pakket. Dit pakket bestaat uit 40 uur training en dat betekent dat je elke week een uur training hebt. Alle onderdelen van jouw spel worden behandeld en dit pakket garandeert een verbetering van jouw spel. Naast alle onderdelen die aan bod komen in het Par 5 en Eagle pakket gaan we ook kijken naar fysiek en mentaal. Het ultieme pakket om jouw hobby nog leuker te maken!

Het onderdeel fysiek richt zich op blessurepreventie en stabiliteit. Heb je last van blessures en/of pijn tijdens en/of na het golf, dan zullen deze trainingen helpen om hier iets aan te doen. Dit zal in overleg gaan met onze fysiotherapeut Matthijs Blok.  Goede warming-up, oefeningen voor thuis, balansoefeningen die zorgen voor een constantere swing en betere resultaten en we gaan kijken naar snelheid. Kunnen we de swingsnelheid opschroeven, zodat we de bal verder kunnen slaan?

Het onderdeel mentaal is een allesomvattend onderdeel. Golf is een mentaal spel. Eén van de beroemdste golfers aller tijden Bobby Jones zei ooit: Golf is played on a 5 inch fairway, the space between your ears! Wat gebeurt er tussen de oren? En wat is focus? Hoe kunnen we de focus behouden? Waar kunnen we ons het beste op focussen? Hoe kun je zorgen dat je je langer kan concentreren? Goede mentale vaardigheden hebben veel invloed op jouw golfspel. Een geweldig onderdeel om te ontwikkelen, want dit overkoepelt alle onderdelen.

Aanmelden voor het winterprogramma van 5 nov 2018 t/m medio apr 2019

Kies gewenste dag en dagdeel, u stelt zicht beschikbaar voor de ochtend tussen 9 uur en 12 uur en in de middag tussen 13 uur en 16 uur.

Tweede optie gewenste dag en dagdeel

Aanmelden voor het jaarprogramma van 5 nov 2018 t/m 31 okt 2019

Kies gewenste dag en dagdeel, u stelt zicht beschikbaar voor de ochtend tussen 9 uur en 12 uur en in de middag tussen 13 uur en 16 uur.

Tweede optie gewenste dag en dagdeel