Handicap 54 pakket (Stap 2)

Na je golfbaanpermissie is de volgende stap het behalen van je handicap 54. Handicap 54 is een soort instapniveau waarmee je mag golfen op de meeste banen in Nederland.

Maar hoe haal je dan die handicap 54?

Allereerst door te slagen voor het golfregelexamen. De golfregels leer je via regellessen op je club of door zelfstudie. Als je de regels voldoende onder de knie hebt, doe je daarvoor examen op je club.
Daarnaast speel je vanaf het moment dat je je golfbaanpermissie hebt ook ronden op de baan. Iedere keer dat je de baan in gaat houd je een scorekaart bij. Na iedere hole vul je hierop het aantal slagen in dat je over de hole hebt gedaan en zo kom je tot een totaalscore. Lukt het je om gemiddeld niet meer dan 3 extra slagen over een hole te doen, dan laat je je scorekaart controleren door een meer ervaren speler en lever je hem in op je club.
Om het je makkelijker te maken je handicap 54 te behalen, kan je ook je eerste scorekaart via de Golf-nl app invoeren.
Zodra je het niveau van handicap 54 (of lager) een keer hebt gespeeld, kan je via je club waar je de kaart hebt ingeleverd, een handicap-pasje aanvragen bij de NGF.

Tijd: Handicap 54 haal je gemiddeld na zo’n tien lessen en ongeveer 30 uur oefenen.

Inhoud pakket:

  • 5x 55min les in een groep van 4-6 personen
  • 2 maand lidmaatschap van de Par-3 baan
  • Onbeperkt oefenen op onze oefenfaciliteiten + de ballen
  • Theorieexamen t.w.v. €25,-
  • De kosten hiervoor zijn €199,- p.p.

Voor meer informatie of de verschillende pakketten kunt u contact opnemen met ons secretariaat via mail als telefonisch via 0591-391727.