Verslag Wedge Master Challenge

Zaterdagochtend 3 februari verzamelden 20 golfers zich in het clubhuis van DGC De Gelpenberg om deel te nemen aan de Shortgame workshop georganiseerd door ons, Topgolf Nederland. Onze eerste workshop van 2018.

We begonnen met een uurtje theorie waarin we uitleg gaven over hoe een golfclub werkt, hoe je kan trainen en waar je je aandacht op kan richten. Onderwerpen die in onze ogen een positieve invloed kunnen hebben op je golfspel. We hebben zo veel mogelijk gebruik proberen te maken van praktische voorbeelden.

Om 11:30 uur met z’n allen naar buiten waar een speeltuin was klaargezet bestaande uit vier onderdelen namelijk putten, slagen van 10-15 meter, slagen van 20-30 meter en de beruchte bunker. Tijdens al deze onderdelen stond variatie centraal (random practice) denk hierbij aan gripdruk, polsknik, zwaailengte, en grondcontact.

Het middagprogramma vanaf 13:45 uur bestond uit focus. Dezelfde onderdelen alleen hierbij variatie in aandacht/focus. Denk hierbij aan ademhaling, loepzuiver balcontact, aandacht voor het doel of een focus gericht op techniek. Opvallende verschillen bij een ieder. De één vond de ademhalingsoefening een feest, de ander vond het niets.

Als klap op de vuurpijl begon om 15:00 uur de Wedgemaster Challenge. Een 9 holes wedstrijd op de par-3 baan waarbij wij het parcours hadden uitgezet. Van liggingen uit de bunker tot uit het bos en onder de takken door. De enige regel: één wedge en een putter.

Na 45 minuten was iedereen klaar en moest er een playoff worden gespeeld om de winnaar te bepalen. Linkshandig van het terras met een sandwedge, closest to the pin!

De grote winnaar: Laurens Jan Baas

Een zeer geslaagde dag waar wij met trots op terugkijken. Veel complimenten mogen ontvangen en de vraag wanneer de volgende workshop is werd veelvuldig gesteld. Het antwoord daarop is: Zaterdag 3 maart; Constanter worden! De wens van elke golfer!

Bedankt iedereen!

Ralph & Gijs